img-block

Hitta nuet i vardagen

av Hans Akerblom 02 okt, 2019

De flesta av oss har nog reflekterat över hur bra vi mår när vi är ute i naturen. Vyerna, dofterna, stillheten. Vi är här-och-nu. Ett med naturen.


Ändå hamnar vi ofta på vårt kontor, i bilen, tittar på TV eller lockas att glo in våra telefoner. Ständigt anträffbara och fyllda av både nödvändig och onödig information. Vi kanske accepterar det som en del av vår moderna livsstil.


Många njuter av naturen på semestern, men för att balansera storstadslivet med här-och-nu-stunderna i naturen behövs vi tanka natur även däremellan. En promenad i parken, en joggingrunda bland höstlöven, att sitta någonstans i naturen och ta in den med alla sinnen.


Att sen ”ta med” naturen in till stan kommer med all sannolikhet att hjälpa oss att arbeta för ett hållbart och utvecklande samhälle, en arbetsplats med konstruktiva relationer och goda relationer med familj och vänner.


För några år sedan hade jag förmånen att processleda tillsammans med Bill Plotkin i Tarrytown, New York. I boken ”Nature and the Human Soul – Cultivating Wholeness and Community in a Fragmented World” skriver han om vår relation till naturen.

Hans Åkerblom
Skaparen av LOTS®

< Föregående Nästa >
 

Filmtips

Vad betyder det för dig att vara Lotscoach®?

Att vara Lotscoach® innebär en möjlighet för personlig utveckling. Strukturen i LOTS® kan ge…


Vikten av att leva här och nu

Joseph Thampans karriär började i ett hotellkök och nu är han General Manager of Manufacture and Tra…


Mindre stress ger utrymme för reflektion

Michel Schutzbach, Vice President Europe, Scandic Hotels, talar om hotellindustrins utmaningar samt …