Att hitta vägen till kunden i en föränderlig värld

av Sara Vogt 01 apr, 2019

Kundorientering och snabbhet är nyckelord för Carsten Kueck, Head of Training & Development, Global HR Division, Human Resources HQ, TDK Corporation.

För att möta kundernas behov är det viktigt att kunna genomföra saker snabbt, förklarar han.

LOTS® hjälper Carsten Kueck och hans team att ta reda på vilka ärenden de ska fokusera på och ger dem den kraft och motivation de behöver för att bli mer produktiva och effektiva för att kunna korta ner avståndet till kunden.

Många av er som är gamla nog förknippar nog TDK framför allt med kassettband. Avsändaren var tydlig, varumärket fanns tydligt placerat med stora bokstäver på kassetten, på de klistermärken där musikfansen prydligt skrev ner bandnamnen, samt på fodralet som skulle skydda magnettejpen från att förvandlas till en okontrollerbar hög med plastfilm.

Den magnetiska ferritteknologin är ännu idag lika central som den var när företaget grundades i Japan 1935. Visst, det sägs att kassettband just genomlever en revival, men försäljningssiffrorna är långt ifrån de höjder de nådde för några årtionden sedan. Om dagens TDK-produkter skulle vara lika tydligt märkta som då skulle nog konsumenterna vara mer medvetna om hur mycket företaget påverkar våra liv även idag.

Ferritteknologin har utvecklats och finns i allt från medicinska komponenter till smarta telefoner, datorer, bilar och annat.

”Vår mission är att tillhandahålla produkter som integreras sömlöst i konsumenternas liv och gör deras liv lättare och mer bekväma, förblir densamma”, säger ordförande och VD för TDK Corp i en intervju till den japanska tidningen Yomiuri Shimbun.

Sara Vogt
Communications
LOTS AB

< Föregående Nästa >
 

Filmtips

Självförtroende med LOTS®

Viktor Jalkler började jobba för sin morbror företag Great Earth efter gymnasiet. Idag är Viktor 33 …


Reflektioner om mål

Under den sista av certifieringsprogrammets fem dagar ges deltagarna chansen att dela med sig av vad…


Att bli en bra Lotscoach®

Många förknippar året 1986 med Tjernobyl och mordet på Olof Palme. Det var också året då fler än 5 m…