img-block

Har du någon gång funderat på att skänka ett träd istället för en blomma?

av Hans Åkerblom 21 nov, 2018

Genom att skänka ett träd kan du göra skillnad för människor som lever i fattigdom och som drabbas hårdast av klimatförändringarna.

Vi-skogen möjliggör, tillsammans med partners, att lantbrukare som lever i fattigdom i Kenya, Uganda, Rwanda och Tanzania kan utveckla en hållbar försörjning. Genom att odla träd tillsammans med grödor i jordbruket kan familjer få mer mat på bordet samtidigt som de ökar sina inkomster och kan investera för framtiden. Träden har också en viktig roll för klimatet.

Kärnan i det Vi-skogen gör är Agroforestry. Agforestry betyder samplantering av träd och grödor och kan användad för att bekämpa fattigdom och klimatförändringar. Metoden ger frukt, foder till djuren, ved och byggmaterial samtidigt som de hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken. Detta innebär att böndernas skördar ökar och att de får en större motståndskraft mot klimatförändringar.

Kontinuerlig utvärdering och utveckling är en nödvändighet.

Vill du vara med och stödja Vi-skogens arbete kan du besöka organisationens hemsida: https://viskogen.se/stod-oss/. Swish: 90 05 08 3, plusgiro: 90 05 08-3.

Till vänster: Träden hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken. På bilden: Jolie Usanzituze och Helen Sjöholm. Foto: Marcus Lundstedt

Mitten: Vi-skogen rekommenderar bönderna över 800 olika trädsorter. Avokadoträdet används som timmer och ger frukt som är mycket näringsrik, rik på olja, mineralsalter, proteiner och vitaminer. Foto: Edward Echwalu

Till höger: Teamet från Vi-skogen i Nairobi. Foto: Hans Åkerblom

< Föregående Nästa >
 

Filmtips

Econova möter LOTS®

Endast 42 år ung har Johan Rydberg redan samlat ihop 15 års erfarenhet som ledare. Hans syn på ledar…


Utmaningen att leverera goda nyheter

Den stora utmaningen för ledare är att leverera goda nyheter, säger Birgitta Wikmark Carlsson, fd. N…


Det handlar om varför

Jesper Ek, Leadership Speaker, Futurist/Senior strategist at UP THERE, EVERYWHERE, presenterade någr…