img-block

Må bättre och gör världen till en bättre plats för oss alla

av Sara Vogt 19 jun, 2017

Vi kan alla tänka tillbaka på fina stunder vi haft på arbetet, med familj och vänner eller ute i naturen. Att se en bra film, läsa en inspirerande bok eller lyssna på en upplyftande konsert berör också alla våra fem aspekter. Dessa är fina stunder och kära minnen.

Vad som är en fantastisk upplevelse är individuellt och skiljer sig från person till person och vi bör tänka efter innan vi dömer ut andras upplevelser. Vi ska dela med oss av vår egen inspiration och också lyssna noga och uppskatta det andra människor delar med sig av till oss. Ofta blir det tvärtom, vilket har att göra med gammal vana eller stelnade beteendemönster.

Allt börjar med vår personliga vision eller dröm och i vilken utsträckning vi lever i enlighet med den. Vi kan aldrig uppfylla en dröm eller vision …

… om vi inte har någon. Din dröm eller vision leder dig till många positiva upplevelser och ger mening i livet. Vilken är din dröm eller vision? Hur medveten är du om den?

När vi och vår organisation definierar vår Vision eller dröm behöver vi vara medvetna om i vilken utsträckning vi tänker och agerar Utifrån-in. För att komma fram till en Vision som är Utifrån-in och inkluderar de fem aspekterna behöver vi inkludera andra och vår omvärld. Reflektioner hjälper oss att finna vår Vision.

Efter många möten med ledare i olika organisationer har LOTS AB och de personer som arbetar med LOTS® sett många exempel på bra visioner. Vi stöter dock fortfarande på många självcentrerade visioner.

Vilken Vision/dröm har organisationen där du arbetar idag? Vilken Vision eller dröm skulle du vilja bidra till? Hur mycket tänker och agerar du Utifrån-in? Hur många av dina fem aspekter är levande och aktiva?

Ju mer problem vi ser världen över, desto mer behöver vi betona att allt börjar med en Vision eller dröm som är Utifrån-in och som inkluderar de fem aspekterna. Här följer några exempel på Visioner som är Utifrån-in och som inkluderar de fem aspekterna:

– Alla med diabetes lever ett så obegränsat liv som möjligt.

– Fler och fler människor har tillgång till ren luft och rent vatten.

– Alla i kommunen ser fram emot att åldras i kommunen.

– Ett samhälle där alla vill göra rätt för sig.

– En värld där människor äter, pratar och skrattar med självförtroende.

– Varje för tidigt fött barn får bästa möjliga start i livet

– Omgivning med grönska varje dag för liv, glädje och inspiration

– Ett positivt affärsklimat för entreprenörer

– Användare av våra instrument känner sig trygga, effektiva och produktiva

– Vi skapar trygghet tillsammans

Dela gärna med er av era Utifrån-in-, fem-aspektsvisioner med oss på Facebook och hjälp oss att inspirera andra att hänga på. Tillsammans kan vi göra världen lite bättre. Använd hashtagen #wemakeourworldbetter

< Föregående Nästa >
 

Filmtips

Var vill vi därför vara och när?

Ett Mål är ett tillstånd vi vill uppnå eller behålla. Vi förflyttar oss till framtiden och uttrycker…


”Vi jobbar med att uppfylla människors drömmar”

Eva-Lena Frick, 57, har deltagit i både OS (Sarajevo 1984) och VM i skidor. 1989 slutade hon sin akt…


LOTS® för självförtroende

Grunden för Patrik Falks företag Fenrir är mening, glädje och ekonomisk framgång. Han vill framför a…