img-block

Rädslan för och vikten av förändring

av Sara Vogt 25 okt, 2016

Personlig förändring förknippas ofta med positiv energi, enligt organisationsexperten Jim Hemerling. Förändring inom organisationer däremot är ofta förknippat med rädsla och negativa tankar.

”Förändring är det normala tillståndet, även om vi som ledare och teammedlemmar ibland intalar oss att tryggheten ligger i det statiska. Om vi inte ständigt utvecklas och förändras kommer avvikelserna gentemot vår omvärld till slut att bli för stora. Förändringarna vi då tvingas göra kan upplevas som mycket dramatiska.

För att kunna ta initiativ till och anpassa oss till all förändring behöver vi utveckla vår förmåga att tänka och agera både Utifrån-in och Inifrån-ut, i det lilla såväl som i det stora.

Detta är vad det gemensamma språket och verktyget LOTS<® har bidragit med i över 40 år. En certifierad Lotscoach® vill med LOTS® skapa utrymme där du kan inspirera dig själv och frigöra din potential, liksom inspirera och frigöra potentialen i ditt team och i det du och ni gör.”

Ur boken LOTS® – Outside-in and Inside-out av Hans Åkerblom

Framtiden existerar inte – vi skapar den. Ingen organisation har ett existensberättigande om människorna i den inte kan förklara hur de bidrar till att göra vår värld lite bättre för oss alla.

Hur balanserat är Utifrån-in och Inifrån-ut-tänkandet i din organisation?

För de av er som ännu inte har fått chansen att uppdatera er själva om den nya versionen av LOTS® vill vi dela med oss av det första kapitlet av boken LOTS® – Outside-in and Inside-out. Vi önskar dig inspirerande läsning (PDF)! utdrag-lots-outside-in-and-inside-out-kapitel-1

Om du är nyfiken på Jim Hemerlings tal på temat “5 ways to lead in an era of constant change” kan du se det här (på engelska).  

< Föregående Nästa >
 

Filmtips

Självförtroende med LOTS®

Viktor Jalkler började jobba för sin morbror företag Great Earth efter gymnasiet. Idag är Viktor 33 …


Min roll som Lotscoach®

Med hjälp av strukturen och verktyget LOTS® samt genom att hjälpa dig att reflektera Utifrån-in …


Det handlar om varför

Jesper Ek, Leadership Speaker, Futurist/Senior strategist at UP THERE, EVERYWHERE, presenterade någr…