img-block

Nya familjemedlemmar

av Sara Vogt 25 jan, 2017

Människor från olika organisationer träffades i Uppsala för ett intensivt femdagars certifieringsprogram. Från tidig morgon till sen kväll var de nyfikna på att lära sig och använda verktyget LOTS®. De lärde sig fördelen med att ställa öppna frågor och questioning to the void, och det är som bäst när det föds ur vår egen nyfikenhet.

– Det var jättebra att träffa nya människor och även fördjupa relationen till mina egna kollegor, sa Pär Sjöstrand från Svenska Kyrkan i Jönköping. Det var en insikt om hur värdefullt det är att reflektera tillsammans.

Pär Sjöstrands kollega Maria Blomdahl la till:
– Det betyder så mycket att vi arbetar med verkliga ärenden och inte påhittade ärenden.

En annan kollega, Jens Ingolf, tyckte om att utmanas i sitt sätt att tänka. Han uppskattade även Hans Åkerbloms generositet, med vilken han delade sina erfarenheter med gruppen.

– Jag uppskattade den kontinuerliga feedbacken och Hans Åkerbloms tålamod med oss, sa Ewa Strömsten från Karlskrona Kommun.

– Hans Åkerbloms förmåga att skapa en tillåtande atmosfär var helt enkelt fantastiskt. Han gav oss bästa möjliga möjlighet att lära oss, säger Johan Hassel från Länsförsäkringar Östgöta.

< Föregående Nästa >
 

Filmtips

Reflektioner om mål

Under den sista av certifieringsprogrammets fem dagar ges deltagarna chansen att dela med sig av vad…


Lyssna aktivt, fråga nyfiket, vara närvarande

Isabel Algebrant ger sin syn på rollen som Lotscoach®, utifrån den danske filosofen Søren Kirkeg…


Mindre stress ger utrymme för reflektion

Michel Schutzbach, Vice President Europe, Scandic Hotels, talar om hotellindustrins utmaningar samt …